image
logo-de-groot-wit

Kom
Wadlopen

“Vanuit Noord-Holland”

Wadlopen: zwerven over het Wad

Het uitgestrekte wad ligt voor je, schipper Coen met zijn trouwe matroos, viervoeter Harry, brengt je naar het drooggevallen deel. Onderwijl sta je oog in oog met de zeehonden die zich op steenworp afstand liggen op te warmen in de zon. Een groep lepelaars laat zich van alle kanten bekijken. Alsof het ze niks doet. Of in ieder geval zij zich niet aan jouw gezelschap storen.

signature

Je voeten in het zilte zand

Wanneer de WR117 niet meer verder kan, stap je over in een sloep die je naar het vertrekpunt van de wadlooptocht brengt. Je stapt overboord. Kan ik nog wel voet aan de grond zetten? Het is toch niet te diep? Je veters flink aangebonden, want anders raak je je schoenen kwijt. Dat heb je vooraf geleerd. Je voeten zuigen weg in de natte zeebodem. Snel in beweging komen voor je echt niet meer vooruit komt. Op naar het droge. Lekker Wadlopen!

Ervaar het leven op het Wad

In de verte zie je de toren van de kerk van Oosterland. Dat is je baken, je doel. Door het zilte water richting kust. Voorop loopt gelukkig de ervaren gids die de richting bepaalt. En je van tijd tot tijd wijst op de parels van de Waddenzee. De bijzondere dieren die er leven. Zeesterren, krukels, zeepieren.

image

Einddoel in zicht

Het is nog flink werken voor je kuitspieren. Maar als je eenmaal wat meer grip krijgt, komt de horizon pas echt in zicht. Het waddenslik heeft minder grip op je. Die laatste meters red je ook nog wel. Op de dijk wacht een welverdiende ganzenbitter op je. Je hebt de missie volbracht.

Afsluiten op z’n boerenfluitjes

Eenmaal terug bij De Groot Recreatie is er nog maar een ding dat telt: genieten van een simpele, doch voedzame maaltijd. En oja, je benen afspuiten. Die schoenen, die kun je wel achterlaten. Die worden toch nooit meer schoon.

image
image
pay-off-01

Individueel of in
Groepsverband

Wij bieden u unieke Wadbelevingen waarbij respect voor het gebied voorop staat. Bij De Groot Recreatie maakt u onder leiding van uitsluitend professionele wadgidsen kennis met het gebied. Wij lopen bewust met kleine deelnemersgroepen om het Wad in alle rust te kunnen beleven.

Wereld erfgoed de Waddenzee
Prikkel je zintuigen
Groepsuitjes
Schoolreisjes
Pic

Het schip de WR117

De nieuwe website van De Groot recreatie is online. Het compleet aanbod aan recreatiemogelijkheden is vanaf nu overzichtelijk voorhanden op één site. Alle informatie, agenda’s, afvaarttijden, én reserveringsformulieren per categorie duidelijk gerangschikt. Het ontwerp is volledig responsive. Dus zowel op de monitor als op een tablet of smartphone een optimale presentatie. De vele foto’s geven u thuis al een goed beeld van onze activiteiten. Het groots genieten kan direct beginnen... Graag tot ziens op Wieringen!

Pic

Lepelaarskolonie

Het is een wonderlijk gezicht. De lepelaar die al wadend met zijn snavel door het water probeert zijn maaltje bij elkaar te scharrelen. Hij vindt het heerlijk om de rust van het Wad op te zoeken. Ver weg van roofdieren. Wetenswaardigheid: er broedden in 2011 zo'n 2300 paren in Nederland. Ze voeden zich vooral met garnalen. De trekkende lepelaar rust onderweg op verschillende plekken om weer op krachten te komen. Dit is van levensbelang voor de vogel.  

Pic

Scheermes

Uitgestrekte zandvlakte voor je voeten. Het lijkt allemaal niet veel bijzonders. Zand is zand. Maar schijn bedriegt. Want onder die zandhoop onder je voeten leven talloze dieren. Kijk goed, neem de tijd en herken de visjes, krabben en zeesterren.

Pic

Zonsondergang, prachtig!

De wind gaat liggen. Je hoort de laatste vogels over en weer roepen naar elkaar. En dan verruilt het Wad de dag voor de avond. De duister valt. Het schemert. Het Wad zoekt rust. Zijn fauna gaat slapen. Daar loop je dan, te midden van deze serene rust. Sluit heel even je ogen en voel… dit is het echte leven.